Куриози

Избирател изпратил бюлетина с марка за 200 000 долара.

На същия плик е имало залепени още скъпи марки

Една от най-известните и скъпи пощенски марки в САЩ "Обърнатата Джени" е била залепена на плик, с който в избирателен участък в САЩ е пристигнала бюлетина на състоялите се неотдавна частични избори за членове на Камарата на представителите и на Сената на Конгреса. Номиналната стойност на една марка с изображение на биплана "Кертис-Джени" е 24 цента. 

Пиян шофьор заплашва полицаи със змия

Пияният е насочил главата на змията към полицаите, съобщават от полицията

Австралийски шофьор заплаши с жива змия полицаите, които са го спрели, за да го проверят за алкохол. 

Полицаите спрели шофьора на изхода от град Даруин, намиращ се в Северна Австралия. Мъжът се е подложил на алкохолен тест, който е бил положителен, след което е изтичал на шосето и е взел жива змия.

Като капак на всичко пияният е насочил главата на змията към полицаите, съобщават от полицията. 

Игуана в депресия заради постоянна ерекция.

Ветеринарите в белгийския град Антверпен са сериозно обезпокоени от състоянието на мъжката игуана Моцерт от местния аквариум. Моцарт бил в състояние на “дълбок стрес”, поради възпаление на половия му орган, свързано с постоянна ерекция. В крайна сметка, усложненията от постоянната ерекция могат да принудят ветеринарите просто да лишат нещастната игуана от мъжкото й достойнство.

Трактор извади от строя танк в Швейцария

Двете машини премерили сили в катастрофа край Берн, танкът загубил

На път северозападно от швейцарската столица Берн стана екзотично ПТП, при което трактор се сблъска в танк. Куриозното в случая е не само уникалността на катастрофата, но и последствията от нея. Докато тракторът се отървал само с леки одрасквания, бронираната бойна машина излязла изцяло от строя, след като се обърнала, а една от гъсеничните й вериги се скъсала, съобщава руското специализирано издание “За рульом”.

10-месечно с разрешително за оръжие

Хауърд Дейвид Лудвиг все още не може да ходи и да говори, но вече си има истинска пушка

10-месечен жител на щата Илинойс получи съвсем законно лиценз за притежание на огнестрелно оръжие, съобщава CNN. Невръстният Хауърд Дейвид Лудвиг (Howard David Ludwig) от Чикаго, когото родителите му наричат на галено “Буба”, все още не може да ходи, да говори или да отваря вратата на хладилника, но получил без проблеми съответния официален документ за притежание и носене на карабина. 

В Турция има хотел за обратни.

Хотелът е луксозен с категория "4 звезди"

В един от най-популюрните курорти в Турция има хотел, презназначен само за гейове и лесбийки. Хотела  е 100% само за гейове и лесбийки и не приема хетеросексуални. Част от обслужващия персонал също са хора с обратни наклонности.

Хотелът, който се казва Planet Victorya е с категория "4 звезди" и е разположен в "Кемер". Ресторанта разполага със 70 места. Много от гостите са, най-вече от Белгия, Франция, Холандия и Испания, където са легализирани еднополовите бракове.

Плъхове изкараха ангелите на пътници в самолет.

Животинкити били в ръчната чанта на един от пътниците

Пътниците в арабски самолет изпаднали в паника, когато в салона се разбягали 80 живи плъха, съобщава Ананова.

Животинките били собственост на един от пътниците, който ги пренасял в ръчния си багаж. Самолетът летял на 7 600 метра, когато гризачите били забелязани от един от пътниците. Пилотът на самолета информирал летището за наличието на неочаквани пасажери на борда и след като машината кацнала на летището в Табук, специален отряд заловил всичките плъхове.

Овдовя суданецът, женен за коза

Най-известната коза в Судан се задави с пластмасова торбичка, вдовецът Чарлз Томбе е неутешим

В южен Судан от задавяне с найлонова торбичка умря козата на име Роза, насила "омъжена" за местен жител. Както пише в. Таймс, през февруари миналата година бившият собственик на козата заварил мъж на име Чарлз Томбе в момент на извършване на непристойни дейности с животното. Насилникът бил изправен пред съвета на старейшините, които го осъдили да плати зестра на собственика на животното, защото използвал козата "като жена".