10-месечно с разрешително за оръжие

Хауърд Дейвид Лудвиг все още не може да ходи и да говори, но вече си има истинска пушка

10-месечен жител на щата Илинойс получи съвсем законно лиценз за притежание на огнестрелно оръжие, съобщава CNN. Невръстният Хауърд Дейвид Лудвиг (Howard David Ludwig) от Чикаго, когото родителите му наричат на галено “Буба”, все още не може да ходи, да говори или да отваря вратата на хладилника, но получил без проблеми съответния официален документ за притежание и носене на карабина. 

В разрешителното, както се изисква по закон, била сложена актуалната бебешка снимка, били вписани рожденната дата, и физическите характеристики на Буба – ръст 69 см. и тегло 9 кг., но полицията в Илинойс решила, че той е достатъчно голям, за да си носи пушката.

Бащата на бебето разказва, че дядото на Буба решил да подари на внука си 12-милиметрова карабина Beretta, когато порастне. На шега, таткото решил да оформи всички необходими документи по закон още сега, като подал съответната молба пред щатската полиция. За негова изненада властите веднага му издали разрешителното, само срещу стандартната такса от $ 5. Оказало се, че в законите на щата липсват възрастови ограничения за притежателите на огнестрелно оръжие.

Помолен за първоначален коментар, лейтенант Скот Комптън (Lt. Scott Compton) от полицията в Чикаго посочи, че задачата на властите е единствено оръжията да не попаднат в ръцете на осъждани вече лица или такива, намиращи се под полицейска закрила. “Трябва ли му на 10-месечно бебе разрешително за оръжие? Не, но възрастови ограничения за издаването му няма”, коментира Комптън.

30-годишният татко Хауърд Лудвиг уточнява, че няма никакво намерение да връчва пушката на Буба поне докато не навърши 14 години. Засега Beretta-та ще се пази от дядото, а малгугана ще може да си играе само с пистолети-играчки.